(96) 98436-2900

Nossas publicações

Home / Publicações

Conheça nossos artigos

+ de 42

Artigos publicados

+ de 70

Pessoas colaborando

+ de 360

Citações

16+ Years Experience

Our consultants can make your brand a reality

Every good consulting firm needs an awesome tagline. Whether it’s for your website or marketing material, it’s one of the things that can make or break your company. Every good consulting firm needs an awesome tagline. Whether it’s for your website or marketing material, it’s one of the things that can make or break your company.

lusice Thomas

Company CEO

Providing Best Business Solution For Growing Your Business

Our team has the courage, scale, passion, diversity and resourcefulness that promise wherever and however the world needs it.
Quality Services

Our team has the courage, scale, and resourcefulness.

Clients Satisfaction

Our team has the courage, scale, and resourcefulness.

Planning & Strategy

Our team has the courage, scale, and resourcefulness.

Independent Staff

Our team has the courage, scale, and resourcefulness.

2022

Souza, Antônio Carlos Freitas; GUIMARAES, E. C. ; SANTOS, J. P. ; COSTA, F. N. ; VIANA, D. C. . Piscicultura no estado do Maranhão: perspectivas para aceleração da produção de peixes nativos. SCIENTIA PLENA, v. 18, p. 1-8, 2022. (Link

COSTA, G. P. ; SILVA, J. G. ; SOUZA, A.C.F. ; COSTA, A. L. P. . The Influence of Probiotics on the Health of Patients Infected With HIV. Cohesive Journal of Microbiology & Infectious Disease, v. 6, p. 1-7, 2022. (Link

PEREIRA, CÁSSIA MEINA MARQUES DOS REIS ; SILVA, PAULA INARA TAVARES DA ; SOUZA, JAQUELINE FREITAS ; ALMEIDA, ODONEI MOIA DE ; SILVA, ANNE DO SOCORRO SANTOS DA ; OLIVEIRA JÚNIOR, JORGE BELÉM ; BASTOS, LUCIANA DA SILVA ; COSTA, FRANCISCA NEIDE ; SOUZA, ANTONIO CARLOS FREITAS . Análise centesimal e microbiológica das carcaças de bovinos e bubalinos de dois abatedouros de Macapá-Amapá. RESEARCH, SOCIETY AND DEVELOPMENT, v. 11, p. e0611326186, 2022. (Link)

2023

FREITAS SOUZA, ANTONIO CARLOS; FREITAS SOUZA, JAQUELINE ; NUNES GARCIA JÚNIOR, MANOEL DALTRO ; CUNHA ROCHA, TIAGO ; OLIVEIRA JÚNIOR, JORGE BELÉM ; SOARES SABBADINI, PRISCILA ; COSTA, FRANCISCA NEIDE . Seleção in vitro de isolados do trato gastrointestinal de Colossoma macropomum, com potencial probiótico. SCIENTIA PLENA, v. 18, p. 1-11, 2023.  (Link)

AVARES, J. S. ; FARIAS, A. L. F. ; SALES JUNIOR, S. L. ; SOUZA, A.C.F. ; CANTUARIA, P. C. ; ALMEIDA, S. S. M. S. . Estudo da composição físico-química e o rendimento do filé da dourada (Brachyplatystoma rousseauxii – CASTELNAU, 1855) comercializada em feiras do município de Macapá, estado do Amapá. Arquivos Científicos (IMMES), v. 6, p. 1-12,2023. (Link)

GARCIA JUNIOR, M. D. N. ; LEAO, A. R. P. ; SOUZA, A.C.F. . AVALIAÇÃO HIGIÊNICOSANITÁRIA NO CENTRO DE PRODUÇÃO DE ALIMENTOS DE UMA REDE DE SUPERMERCADOS DA CIDADE DE MACAPÁ, AMAPÁ. Arquivos Científicos (IMMES), v. 6, p. 1-9, 2023. (Link)

GARCIA JUNIOR, M. D. N. ; VAZ, A. M. ; SILVA, A. G. L. M. ; VIANA, A. B. S. ; COSTA, L. F.M. ; OLIVEIRA JUNIOR, J. B. ; SOUZA, J. F. ; COSTA, F. N. ; SOUZA, A.C.F. . Qualidade microbiológica de queijo manteiga comercializado em feiras públicas da cidade de Macapá, Amapá, Brasil. Arquivos Científicos (IMMES), v. 6, p. 1-5, 2023. (Link)

OLIVEIRA, IASMIN DOS SANTOS ; E GONÇALVES, GABRIELE GONÇALVES ; DA SILVA, ANNA GIULIA LEAL MOURA ; VAZ, ALINE MARREIROS ; DA COSTA, LUIZ FERNANDO MAUÉS ; OLIVEIRA JÚNIOR, JORGE BELÉM ; GARCIA JÚNIOR, MANOEL DALTRO NUNES ; Souza, Antônio Carlos Freitas . Prospection of bacteria with probiotic potential from Tapereba extract Spondias Mombin L.. OBSERVATORIO DE LA ECONOMÍA LATINOAMERICANA, v. 21, p. 13761-13776, 2023. (Link)

2020

SOUZA, A. C. F.; SOUZA, J. F. ; MENDES, I. G. Avaliação microbiológica de polpas congeladas de frutas comercializadas em feiras públicas da cidade de Macapá, Amapá. Research, Society and Development, v. 9, n. 2, p. 1-10, 2020.  (Link)

SOUZA, A. C. F.; VIANA, D. C.; SOUZA, J. F.; COSTA, A. L. P. Análises físico-químicas e microbiológicas da carne moída comercializada em açougues de três bairros da Zona Sul de Macapá – Amapá. Research, Society and Development, v. 9, n. 3, p. 1-17, 2020.  (Link)

SOUZA, ANTONIO CARLOS FREITAS; SOARES, NÁDIA ROSANA MATOS ; PAIVA, ANNY DANYELLY CORREA ; MENDES, JACIANE THAÍS RIBEIRO ; SOUZA, JAQUELINE FREITAS . Avaliação microscópica e microbiológica de farinhas de mandioca Manihot esculenta Crantz comercializadas nas feiras do Produtor e do Agricultor na cidade de Macapá, Amapá. Journal of Biology & Pharmacy and Agricultural Management, v. 16, n. 2, p. 122-136, 2020.  (Link)

SOUZA, J. F.; SANTANA, E. A.; SILVA, A. S. S.; SOUZA, A. C. F. AVALIAÇÃO FÍSICO-QUÍMICA DE ACEROLA, Malpighia emarginata DC., PROVENIENTE DE MACAPÁ-AMAPÁ. Journal of Biology & Pharmacy and Agricultural Management, v. 16, n. 2, p. 156-176, 2020. (Link)

GOMES, R. C.; COIMBRA, K. L. F.; SILVA, A. S. S.; SILVA-JÚNIOR, A. C. S. Elaboração e caracterização do pão enriquecido com farinha a base de buriti (Mauritia flexuosa L.).  PUBVET (LONDRINA). v. 14, n. 1, p. 1-5, 2020.  (Link)

COSTA, A. L. P. ; RODRIGUES NETO, O. A. ; SOUZA, A.C.F. . Modelagem matemática de infecções bacterianas causadas por patógenos resistentes: Uma revisão sistemática da dinâmica de transmissão e seus determinantes em populações humanas. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 3, p. 35-44, 2020.  (Link)

SOUZA, A.C.F.; ALMEIDA, A. T. ; MARQUES, M. J. L. ; SOUZA, J. F. . Análise microbiológica de frutas e hortaliças minimamente processadas comercializadas em supermercados da cidade de Macapá-Amapá. Research, Society and Development, v. 9, p. 1-19, 2020. (Link)

SOUZA, J. F. ; SANTANA, E. A. ; SILVA, A. S. S. ; SOUZA, A.C.F. . Microbiological evaluation of acerolas from a private cultivated orchard in the city of Macapá, Amapá, Brazil. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 3, p. 73-77, 2020. (Link)

ARAUJO, D. M. ; SOUZA, A.C.F. ; COSTA, J. F. ; CATUNDA JUNIOR, F. E. A. ; VIANA, D. C. . AVALIAÇÃO DO POTENCIAL DE INCLUSÃO DA SEMENTE DA SERINGA, Hevea brasiliensis Muell. Arg. (EUPHORBIACEAE) NA DIETA DO TAMBACU. Revista Gestão e Sustentabilidade Ambiental, v. 9, p. 333-346, 2020. (Link)

SOUZA, A.C.F.; VIANA, D. C. . Current status of aquaculture in the world: first impacts of COVID-19. RESEARCH, SOCIETY AND DEVELOPMENT, v. 9, p. 1-14, 2020.  (Link)

SOUZA, ANTONIO CARLOS FREITAS; SOUZA, JAQUELINE FREITAS ; Santana, Evanilza Aristides . DESENVOLVIMENTO DE CERVEJA ARTESANAL TIPO PILSEN COM ADIÇÃO DE POLPA DE ACEROLA, Malpighia emarginata DC. Prática e Pesquisa em Ciência e Tecnologia de Alimentos 4. 4ed.: Atena Editora, 2020, v. , p. 57-69.  (Link)

2021

SOUZA, JAQUELINE FREITAS ; SOUZA, ANTONIO CARLOS FREITAS ; COSTA, FRANCISCA NEIDE . Estudo retrospectivo de surtos de doenças veiculadas por alimentos, na região nordeste e Estado do Maranhão, no período de 2007 a 2019. RESEARCH, SOCIETY AND DEVELOPMENT, v. 10, p. e36010111728, 2021. (Link)

SOUZA, A.C.F.; GAMA, C. S. ; COSTA, A. L. P. ; COSTA, J. F. ; VIANA, D. C. . Índices Parasitários de Brevimulticaecum sp. (Nematoda: Heterocheilidae) Em Potamotrygon motoro (Chondrichthyes: Potamotrygonidae) Capturados no Arquipélago do Bailique, Macapá. ENSAIOS E CIÊNCIA: CIÊNCIAS BIOLÓGICAS, AGRÁRIAS E DA SAÚDE, v. 24, p. 511-515, 2021. (Link)

COSTA, C. F. S. ; BEZERRA, C. A. M. ; SOUZA, A.C.F. ; VIANA, D. C. . Reflections on teaching anatomy with the use of digital tools. TICS & EAD EM FOCO, v. 7, p. 47-57, 2021. (Link)

NASCIMENTO, I. R. M. A. ; SOUZA, A.C.F. ; SILVA, L. R. ; BEZERRA, C. A. M. ; SOUSA, R. R. ; ABREU, A. S. ; SOUSA, D. S. ; SERRA, I. M. R. S. ; BEZERRA, N. P. C. ; CANTANHEDE, S. P. D. Patógenos em peixes de ambientes naturais e de cultivo no Estado do Maranhão: Uma visão geral e perspectivas para pesquisa. RESEARCH, SOCIETY AND DEVELOPMENT, v. 10, p. e15910716284-12, 2021. (Link)

2018

COSTA, A. L. P. ; NASCIMENTO, J. F. ; SILVA-JÚNIOR, A. C. S. Perfil de resistência de Staphylococcus aureus isolados de pescada amarela (Cynoscion acoupa) comercializada em feira pública. PUBVET (LONDRINA), v. 12, p. 1-6, 2018.  (Link)

NASCIMENTO, J. F. ; BARROS, B. S. ; MALCHER, E. S. L. T. ; SILVA, A. S. S. ; SILVA JUNIOR, ANTÔNIO . Análise físico-química de polpas de acerola (Malpighia glabra L.) artesanais e industriais congeladas. PUBVET (LONDRINA), v. 12, p. 1-6, 2018.  (Link)

COSTA, A. L. P. ; SILVA JÚNIOR, A. C. S. Prions: Uma revisão de suas propriedades bioquímicas e das características patológicas das encefalopatias espongiformes transmissíveis. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 1, p. 4-13, 2018. (Link)

SILVA-JÚNIOR, A. C. S.; SILVA, A. S. S. ; SILVA, J. F. ; SILVA, A. G. Produção e caracterização físico-química e microbiológica da geleia de jambo vermelho (Syzygium malaccense). Higiene Alimentar, v. 32, p. 55-63, 2018. (Link)

JESUS, L. M. S. ; BRITO, R. S. ; NASCIMENTO, J. F. ; VIEIRA, T. R. ; SOARES, N. R. M. ; SILVA JÚNIOR, A. C. S. Avaliação microbiológica do açaí comercializado no bairro Santa Rita, Macapá-Amapá. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 1, p. 21-27, 2018. (Link)

SILVA-JÚNIOR, A. C. S.; NASCIMENTO, J. F. ; MALCHER, E. S. L. T. ; SILVA, A. S. S. Análises microbiológicas de carne bovina moída comercializada em supermercados. PUBVET (LONDRINA), v. 12, p. 1-7, 2018. (Link)

COSTA, A. L. P. ; SILVA JÚNIOR, A. C. S. Análise estrutural da proteína E do envelope do Zika vírus e perspectivas para o desenvolvimento de estratégias terapêuticas/diagnósticas. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 1, p. 63-65, 2018. (Link)

SILVA, A.S.S.; FARIAS, L.F. Elaboração da farinha à base da amêndoa do cupuaçu Theobroma grandiflorum Schum. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 1, p. 36-42, 2018. (Link)

2017

COSTA, A. L. P. ; SILVA JÚNIOR, A. C. S. Resistência bacteriana aos antibióticos e Saúde Pública: uma breve revisão de literatura. Estação Científica (UNIFAP), v. 7, p. 45-57, 2017. (Link)

SILVA JÚNIOR, A. C. S.; FERREIRA, L. R. ; FRAZAO, A. S. CONDIÇÕES HIGIÊNICOSSANITÁRIAS DA COMERCIALIZAÇÃO DE PESCADO EM FEIRAS LIVRES DA CIDADE DE SANTANA, AP. Higiene Alimentar, v. 31, p. 81-86, 2017. (Link)

SILVA JUNIOR, ANTÔNIO; FERREIRA, LARISSA ; FRAZÃO, ARIANE . AVALIAÇÃO DA CONDIÇÃO HIGIÊNICOSANITÁRIA NA COMERCIALIZAÇÃO DE PESCADO DA FEIRA DO PRODUTOR RURAL DO BURITIZAL, MACAPÁ-AMAPÁ. Life Style, v. 4, p. 71-81, 2017. (Link)

SILVA JUNIOR, ANTÔNIO; SILVA, A. S. S. ; SOARES, N. R. M. ; MORAES, G. R. ; SOUSA, C. M. ; NASCIMENTO, J. F. Caracterização físico-química e avaliação microbiológica de concentrado proteico de peixe (Piracuí) comercializado em feiras livres da Cidade de Macapá-AP. BIOTA AMAZÔNIA, v. 7, p. 33-36, 2017. (Link)

SILVA-JÚNIOR, A. C. S.; MALCHER, E. S. L. T. ; SILVA, A. S. S. ; NASCIMENTO, J. F. ; BARROS, B. S. PERFIL DE RESISTÊNCIA A ANTIMICROBIANOS DE Staphylococcus aureus ISOLADOS DE QUEIJO MANTEIGA COMERCIALIZADO EM FEIRA PÚBLICA DA CIDADE DE MACAPÁ-AP. Higiene Alimentar, v. 31, p. 115-119, 2017. (Link)

2019

NASCIMENTO, J. F. ; SILVA-JÚNIOR, A. C. S. ; MALCHER, E. S. L. T. ; SILVA, A. S. S. Avaliação físico-química de polpas de cupuaçu, Theobroma grandiflorum Schum, industriais e artesanais. PUBVET (LONDRINA), v. 13, p. 1-6, 2019.  (Link)

NASCIMENTO, J. F. ; SANTANA, E. A. ; SILVA-JÚNIOR, ANTONIO CARLOS . Excipientes presentes em medicamentos antimicrobianos de diferentes marcas comerciais. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 2, p. 04-11, 2019.  (Link)

SILVA, D. C. ; SILVA, A. S. S. ; SILVA-JÚNIOR, ANTONIO CARLOS. Estudo físico-químico do fruto Garcinia mangostona L. e o desenvolvimento de uma farinha a partir do exocarpo. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 2, p. 59-66, 2019. (Link)

COSTA, A. L. P. ; SILVA-JÚNIOR, A. C. S. ; PINHEIRO, A. FATORES ASSOCIADOS A ETIOLOGIA E PATOGÊNESE DAS DOENÇAS AUTOIMUNES. ARQUIVOS CATARINENSES DE MEDICINA (ONLINE), v. 48, p. 92-106, 2019.  (Link)

NASCIMENTO, J. F. ; BARROSO, B. S. ; COSTA, A. L. P. ; SILVA-JÚNIOR, ANTONIO CARLOS . AVALIAÇÃO MICROBIOLÓGICA DE APAIARI, Astronotus ocellatus (Agassiz, 1729) (PISCES, CICHLIDAE) COMERCIALIZADOS NA FEIRA DO PESCADO, MACAPÁ-AMAPÁ. BIOTA AMAZÔNIA, v. 9, p. 47-50, 2019.  (Link)

COSTA, L. M. F. ; LAGES, A. C. V. ; NASCIMENTO, J. F. ; SILVA, A. S. S. ; SILVA JÚNIOR, A. C. S. Desenvolvimento, avaliação físico-química e microbiológica da farinha de tambaqui, Colossoma macropomum (Cuvier, 1818). PUBVET (LONDRINA), v. 13, p. 1-7, 2019. (Link)

DA COSTA, ANDERSON LUIZ PENA ; NETO, ORLANDO ALVES RODRIGUES ; SILVA-JÚNIOR, ANTONIO CARLOS SOUZA . Conditioners of the infectious diseases dynamics. Estação Científica (UNIFAP), v. 8, p. 09-23, 2019.  (Link)

COSTA, A. L. P. ; RODRIGUES NETO, O. A. ; SOUZA, ANTONIO CARLOS FREITAS . Análise da amplitude de hospedeiros de vírus bacterianos isolados de amostras de esgoto doméstico da cidade de Macapá. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 2, p. 59-63, 2019. (Link)

MACHADO, C. C. ; SILVA, P. A. ; SOUZA, J. F. ; SOUZA, ANTONIO CARLOS FREITAS . Efeito do extrato aquoso de alho Allium sativum L. sobre a atividade antibacteriana de antibióticos utilizados contra Staphylococcus aureus. Revista Arquivos Científicos (IMMES), v. 2, p. 111-118, 2019. (Link)

FREITAS-SOUZA, A. C.; SOUZA, J. F. AVALIAÇÃO MICROBIOLÓGICA DE ÁGUA DE COCO-VERDE (Cocos nucifera L.) COMERCIALIZADA NOS QUIOSQUES DA PRAÇA DO COCO, CIDADE DE MACAPÁ-AMAPÁ. BIOTA AMAZÔNIA, v. 9, p. 57-58, 2019. (Link)

Some Reasons to Work Together

Our team has the courage, scale, passion, diversity and resourcefulness that promise wherever and however the world needs it. Our team has the courage, scale.
Passion,diversity and resourcefulness thatise wherever and however the world needs it.
Our Clients Satisfaction
Team has the courage, scaleassion, diversity resourcefulness
24x7 Customar Service
Team has the courage, scaleassion, diversity resourcefulness
Our Clients Satisfaction
Team has the courage, scaleassion, diversity resourcefulness

Achievements & Awards

Every good consulting firm needs an awesome tagline. Whether it’s for your website or marketing material.

2006

Best Consulting Service

2010

Best Consulting Service

2018

Best Consulting Service

2022

Best Consulting Service

Fale conosco

(96) 98436-2900

Onde estamos

Matriz:

Rua Santa Amélia 8, – Sacavem
São Luís – MA – CEP 65.043-310

Filial:

Av Luís Alves Cunha 1322, – Congos – Macapá – AP – CEP 68.904-343

Bactolac © Todos os direitos reservados.